Malaysia Islamic Children’s Fair (MICF) atau Pesta Kanak-Kanak Islam Malaysia. 26 - 28 April 2019. 9.30 pagi -7.00 malam. Space U8 Shah Alam.

15:33
Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Den nak share dengan korang satu event best yang akan dilaksanakan sejurus sebelum umat Islam menyambut Ramadhan.

Malaysia Islamic Children’s Fair (MICF) akan berlangsung selama 3 hari dari 26 - 28 April 2019 bermula dari 9.30 pagi -7.00 malam bertempat di Space U8 Shah Alam.
Jom kita beramai-ramai ke sana sebab ada macam-macam aktiviti, perkhidmatan dan produk yang berkaitan dengan kanak-kanak. Dah tentunya event ni sesuai sangat kepada ibu bapa, kanak-kanak dan mereka yang terlibat di dalam pendidikan.

Ada pelbagai aktiviti dijalankan sepanjang 3 hari event ni berlangsung:

Pertandingan Mewarna
Pencarian Muazzin
Pertandingan Bercerita
Pencarian Solehah Cilik (hafazan)
Pencarian Huffaz Cilik (hafazan)
Pertandingan Inovasi Sains
Pertandingan Rekabentuk “Young Engineer”
Meet & Greet Pelakon Cilik Qistina Raisah
Mascot Didi & Friends
Mascot Omar & Hana
Bengkel Robotik
Bengkel Belon
Bengkel Batik
STEM zon bersama UNiSEL
Pemerikaaan kesihatan oleh Hospital SALAM
Parents yang nak dengar tips parenting yang serba mencabar di zaman sekarang ni boleh je dengar talk daripada pakar-pakar yang dijemput khas ye. 
Of course yang paling best adalah booths jualan pelbagai produk baik daripada makanan, pakaian, cenderahati, etc.

Kalau ada yang nak tempah booth dan menjual aneka barangan, jangan segan-segan contact Encik Faiq di talian 018 369 2588 k.

Jom kita beramai-ramai ke Malaysia Islamic Children’s Fair nih k.

#MICF2019
#LetsUniteandLead

2 comments:

  1. banyak acara yg akan dilangsungkan tu. Pasti semuanya amat bermanfaat utk anak2 kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuh la abam kie. Banyak aktiviti best. Mak ayah pun sure rasa macam nak joint je hehehhhee.

      Delete

Powered by Blogger.