Showing posts from November, 2015Show All

Sebelum den beli tiket untuk joint seminar Missing Chapter 3.0 pada 28 November 2015, den tatau pun apa tuh FB Ads. Den ternampak a few times kat FB den pasal tips untuk ambil gambar, marketing, etc dari fanpage sifufbads. Masa tuh den baca perkataan sifufbads nih as …

The Lessons

Banyak perkara or pengajaran yang den dapat dari novel The Last Empress: 1. masa Russia, Britain & Perancis nak takluk China pada tahun 1901, depa cakap depa tak nak musnahkan China coz pada satu masa nanti, China akan jadi vast economy power. Prediction p…

The Last Empress by Anchee Min

Rasanya nih buku yang paling best meletops yang den baca tahun nih setakat nih. Den started baca buku nih petang semalam. Den abis baca buku nih pagi tadi dalam kul 11 am. Bila buku tuh best sangat memang den terkinja-kinja nak baca sampai abis segera. Ceit…

Fast & Furios 7

Den tak pernah tengok ceite Fast & Furious penuh. Mana-mana installment pun la. Tengok mesti sekerat-sekerat. Sebab nya movie genre camnih bukan my cup of tea. Lumba-lumba kete nih memang den tak minat sangat. Den rasa nak tengok movie nih pun coz dok baca r…

Daftar Haji Melalui KWSP

Orang lain gamaknya dah mendaftar untuk pergi haji dah lama gila dah. Den dengan buong baru je mendaftar dalam tahun nih. Niat kat hati nak mendaftar Haji memang dah lama cumanya duit kat Tabung Haji tuh tak pernah cukup untuk mendaftar. Even though banyak je …

Books by John Grisham

Den tak ingat sape yang introducekan buku nih kat den tapi once dah baca The Firm den langsung jatuh chenta dengan buku-buku oleh John Grisham nih.  The Firm; The Pelican Brief; The Client; The Rainmaker; The Street Lawyer; The King of Torts; A Time To Ki…

The Monkey King

Movie nih mula tayang kat panggung wayang 31 Januari 2014. Kitaorang baru tengok sekarang. Biasa la kitaorang memang camtuh. Cerita dah bertahun baru la kitaorang nak tengok. Ceite adaptasi daripada classic novel Journey To The West. Dia amik ceite pasal…

Shaun The Sheep Movie

Sejak-sejak ada anak nih, asyik je la tengok ceite pasal movie budak-budak je. Cenggini la bila ada anak-anak. Tapi surprisingly movies budak-budak nih best jugak k. Shaun nih ada je seriesnye tapi den tak pernah download pun. Den pernah tengok sekali dua je …

Den amikkan Medical Card untuk F dengan Prudential Takaful & A dengan AIA Takaful tahun nih. Nape amik medical card walopun den & family dah dicover oleh Guarantee Letter opis & ada medical card CeupacsCare? Nape amik medical card & insurans da…

Ada orang kulit dia memang takde masalah langsung. Den ada problem skin tags kat muka, leher & dada. Doktor kata den punya skin tags nih maybe due to cholesterol den yang agak tinggi huhuhuhu. So awal tahun nih den pun jumpa Dr di PPUM untuk buang skin tags ni…

iCity Shah Alam

Ceite malam menjelang merdeka, 30 Ogos lepas. Lepas Maghrib, ajak buong lepak kat kedai mamak biasa tuh. Sekali tuh buong kata moh la bawa budak-budak jalan ke iCity.  Mula-mula den cam malas coz sure la jalan jam coz orang nak celebrate merdeka kat situ t…

Squeaky Dinos or Dinosaurs Belon

Nih ceite bulan June lepas. Den ternampak promo pasal dinasours kat IPC Mall di fb. Macam-macam aktiviti la ada cari fosil dinos, face painting, etc tapi den lebih berminat nak tengok dinos yang dibentuk daripada ballons tuh. Anak-anak tatau apa-apa. Omaknye yang …