Men In Black International

11:22
Den dapat 2 tiket wayang free.

Makanya sebelum expired den redeem la tengok movie apa yang dok ada di pasaran.

Terpaksa tengok MIB International ni sebab ni je movie yang available dan sesuai untuk tengok dengan kiddos.

MIB International tak pernah masuk dalam list movie wajib tengok kat wayang sebab den ada feeling ianya tak akan best macam MIB terdahulu.

2 bintang je la daripada den ye sebab udah la jalan cerita kurang ummph, alien pun sekupang dua, chemistry antara Chris Hemsworth dan Tessa Tompson pula memang jauh panggang dari api kalau nak dibandingkan dengan chemistry Will Smith dan Tommy Lee Jones terutamanya dalam MIB (kadang-kadang den masih ulang tengok MIB lagi-lagi scene Will Smith nak direkrut jadi ejen hehhehehehe).

Walaupun MIB International roped in 2 megastar iaitu Liam Neeson dan Emma Thompson, tetap la jua movie ni mehhh gitu.

Granted Chris Hemsworth memang easy on the eyes tapi jambu saja tidak cukup dowh. Harus ada cheeky personality juga gitu. Buong kata kalau ambil Loki lebih sesuai jadi cheeky dan funny MIB agent kalau nak dibandingkan dengan Thor ni ha.

Rasanya watak si Pawny je la sebenarnya yang menyerlah dalam movie ni.

Den rasa udah-udah la Hollywood nak buat franchise atau reboot movie yang pernah meletup dulu-dulu. Jarang benar movie yang dibuat semula jadi lebih elok dari movie terdahulu.

Ada movie yang boleh direboot.

Ada movie yang kita patut biarkan kenangan kecemerlangannya di dalam minda dan hati sahaja seperti movie MIB.

Sorry Chris Hemsworth, kena molek pilih watak di masa hadapan supaya orang tak kenal anda sebagai Thor sahaja. Perlu diversify sebaiknya untuk jadi versatile actor.

2 comments:

  1. tunggu kuat dlm netflix je la sbb di kelate x dok cinema.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok dalam neflix pun okay abam kie sebab movie ni memang mengecewakan:(

      Delete

Powered by Blogger.