My First Book Purchase in 2019

12:19
Sebenarnya dah berhajat sangat nak kurangkan pembelian buku pada tahun 2019 nih sebab dah banyak buku yang dibeli pada tahun 2018 yang tak terbaca lagi tapi old habit die hard I guess huhuhuhuhuhu.

Asalnya terberkenan kat satu buku je di thesleepycatbookshop. Lepas tuh terfikir plak eh macam rugi je bayaran postage kalau beli sebuah buku je.

Bila dah tengok senarai buku-buku apa yang masih available, langsung la terjebak kan. Kalau terbeli 5 buah buku je boleh tahan la juga. Alih-alih terbeli la pula 12 buah buku. Adoi la. 

Bila dah transfer payment bagai baru la den perasan ada buku yang regenya RM28 dan RM25 huhuhuhuhuhu.

Nampak nau baca sinopsis je, agak best terus rembat nak beli tanpa tengok harga. Haru sungguh.

Bahaya betul la online shopping ni.

So buku-buku yang den terbeli adalah:

1.  A Thousand Pieces of Gold RM17

2. The Little Book of Hygge RM28

3. The Break RM20 (asalnya nak beli buku nih je pun huhuhuhuhu)

4. The Language of Flowers RM18

5. The Investigation RM25

6. The Night of the Mi'raj RM15

7. Landline RM 18

8. Lion RM18

9. The Muse RM20

10. The Little Paris Bookshop RM20 

11. Small Great Things RM 18

12. Surprise Me RM 19

2 comments:

  1. Wah sis banyaknyaaa bukuuu. Seronok dapat shopping buku. By the way, jemputlah singgah ke blog saya, saya ada post entry tanya persediaan masuk ke universiti. Harap sudi membantu

    ReplyDelete
    Replies
    1. in sya Allah. Tahniah ye berjaya masuk ke universiti.

      Delete

Powered by Blogger.