Ada banyak pilihan restoran yang ada tanda Halal di Koh Lipe ni cuma harganya adalah harga pelancong camtuh. Tak pasti sebab nilai ringgit menyusut masa kitaorang ke sana atau memang harga kat sana tidak la semurah mana.
Dah temanya pantai makanya boleh makan seafood dengan jayanya tanpa mengira kolesterol ye.
Malam pertama makan macam ni. Lepas tuh segah perut sebab ambil lauk macam-macam tapi 2 orang je yang makannya huhuhuhu

Rasa masakan memang okay je dengan tekak den nih ha.

Nasi goreng pun sedap je.
Dah insaf sebab semalam order makan macam bela saka. Makanya malam ni makan sempoi je la.
Sempat juga kitaorang makan aiskrim dalam kelapa.
Kalau duduk sini seminggu mau berat den naik 10 kg sebab sakan den makan segala kudapan yang dijual macam kulit ayam bakar, cucur lala, banana pancake, coconut shake, etc.
Cucur lala
Sedap sungguh kulit ayam. Menitik-nitik minyak lemaknya.
Pendek kata walaupun bukan food heaven macam di Hatyai tapi tetap happening.

Hari terakhir di Koh Lipe takde apa nak diceritakan sebab dihabiskan dengan melepak di tepi pantai, shopping souvenirs sekupang dua dan jalan-jalan tanpa arah tujuan di Walking Street sebelum naik bot pukul 4 pm balik ke Langkawi.

1 Comments

 1. e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
  WhatsApp Number::::::::::[+60]1123759663
  Telephone..Number:[+60]1123759663
  email:::::::hafizulbin365@gmail.com
  Name::::Hafizul Bin Haziq
  Country:::Malaysia

  Kemarau kewangan saya berakhir pada bulan ini apabila saya fikir semuanya adalah urusan perniagaan dengan beberapa rakan saya di Kuala Lumpur beberapa bulan yang lalu perniagaan yang bernilai beberapa Rm785.000.00 yang keuntungannya sudah cukup untuk kita semua untuk berkongsi keuntungan tetapi akibat kegagalan perniagaan, kita semua mendapati bahawa kita mempunyai masalah kewangan yang sangat besar kerana saya tidak mempunyai wang untuk bergantung pada ketika perniagaan gagal kerana saya melabur semua saya dengan saya pada perniagaan jadi saya berada di sangat sangat maaf jadi saya terpaksa mencari bantuan kewangan saya sebenarnya telah ditolak oleh beberapa bank sebagai hasil dari kadar pinjaman mereka dan juga syarat mereka jadi saya terpaksa melalui beberapa blog sehingga saya datang menghadapi dengan Iklan Syarikat Ibu. saya menghubungi Ibu dengan segera selepas melalui beberapa proses yang sangat fleksibel permintaan pinjaman saya sebanyak Rm440.000.00 telah diluluskan oleh pihak pengurusan dan pada keesokannya Lembaga Pengurusan Peminjaman Pinjaman dikreditkan saya tanpa menangguhkan berkat ini dari ibu yang dapat menyelamatkan anda hari ini dari apa-apa embarrazement kewangan anda menjadi ibu hubungi Ibu sekarang untuk pinjaman anda yang berubah e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
  ISKANDAR LESTARI LOAN COMPANY "ISKANDAR LENDERS"

  Country::::::Malaysia
  Name::::::::Hafizul Bin Haziq
  email::hafizulbin365@gmail.com
  Telephone Number:[+60]1123759663
  WhatsApp Number::::::::[+60]1123759663
  e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]

  ReplyDelete