Ahad, 5 November 2017 lepas, kitaorang sekeluarga mengambil gambar ala-ala photoshoot di Taman Lembah Bukit SUK Shah Alam (sebelah mahkamah).

Rancang tak sampai seminggu pun untuk ambil gambar nih.

Den nak buat photoshoot supaya ada gambar sekeluarga dan yang penting sekali gambar den dalam keadaan semenggah ada sekali dalam gambar tuh hehehehhehee.

Yang terutamanya den nak ambil gambar kiddos sementara depa masih sudi nak melayan den mengambil gambar. They grow up so fast. I just want to capture and sort of freeze the moments.

Memang biasa je den ambil gambar setiap kali kitaorang pergi ke mana-mana pun cumanya selalu gambar den takde di dalam gambar yang diambil sebab den adalah photographer nya dan kalau ada gambar den pun mesti dalam keadaan macam belacan. 

Buong bukannya kisah sangat pasal ambil gambar nih. Kalau nak diikutkan dia malas pun nak bergambar. Den yang sakan nak ambil gambar untuk kenangan. Dia cakap biar ambil gambar den dengan budak-budak je la. Memang gambar dia sekupang dua je pun dalam photoshoot nih.

Props untuk photoshoot kali nih adalah beberapa biji belon yang dibeli dengan harga RM2.90 yang diikat dengan benang antara satu sama lain. Dinosaur adalah guest star dalam photoshoot kali nih. Bola kuning dan pink membuat appearance kali nih. 
Us
My utmost favourite photo
Den bayar RM 150 untuk unlimited photos untuk satu jam. Sebenarnya boleh nak ambil gambar lebih 1 jam pun tapi disebabkan hari tiba-tiba hujan, makanya sempat ambil gambar 1 jam je la. Nak tunggu hujan berhenti macam tak larat pulak lagi-lagi towards the end of the photoshoot, si F jatuh dan kaki dia luka. Makanya dia dok sakan menangis dan tiada mood lagi untuk bergambar. Haish.

Semua gambar dimasukkan ke dalam thumb drive. Den dapat 1 frame gambar yang dipenuhi dengan beberapa keping gambar yang kitaorang photoshoot tuh.

Untuk sesiapa yang berminat nak menggunakan khidmat photographer nih, boleh hubungi Cik Wawa di 013-2863771. In sya Allah senang nak berurusan dengan Cik Wawa yang comel nih.

#den berangan nak buat photoshoot sebagai acara tahunan mulai tahun 2018 selagi mana time permits dan den ada bajet untuk kenangan.

0 Comments