Perhentian terakhir sebelum kitaorang balik ke hotel adalah kedai menjual tshirt yang dikenali dengan Jogja TShirt.
Kedainya bersih, selesa, etc yang membuatkan kita rasa senang nak memilih tshirt yang ada di situ.

Pekerja yang ada sangat membantu. Mereka akan tolong carikan tshirt dengan corak dan saiz yang kita berminat.

Harga tshirt di sini memang mahal kalau nak dibandingkan dengan tshirt yang dibeli di Candi Borobodur di mana kita boleh dapat sehingga 7 helai tshirt untuk Rp 100,000.00. Di Jogja tshirt, harga tshirt bermula dengan Rp 50,000 bagi sehelai tshirt tetapi ia adalah standing dengan kualiti kain tshirt tuh sendiri.

Rambang juga mata nak memilih tshirt yang ada sebab ada pelbagai corak dan warna. Sediakan sahaja la duitnya.

Den beli sehelai tshirt warna cream coklat yang sekarang ni didedikasikan sebagai baju zumba.

Di satu bahagian di dalam kedai nih, ada kawasan untuk kita lihat sendiri macam mana tshirt dibuat.

Di kedai ni tersedia tandas dan surau. So lepas membeli belah, kitaorang singgah solat di surau kat sini sebelum bergerak balik ke hotel dan menamatkan agenda berjimbaan pada hari kedua.


1 Comments

 1. SAYA MENYAMBUT ANDA SEMUA DI PAGE INI
  INI IALAH CERITA SAYA

  Saya MURNI SANTI, seorang wanita, ibu, kakak dan rakan dari (Bekasi), Indonesia, saya seorang PENGURUS ESTATE SEBENAR dan saya telah mengalami banyak tekanan kewangan baru-baru ini, tidak ada yang mahu meminjam wang kepada kami untuk menyelesaikan projek komersial kami yang telah dibina dalam beberapa bulan sekarang. Saya telah ditipu oleh beberapa syarikat pinjaman palsu yang menuntut sejumlah wang daripada saya tanpa kami menerima pinjaman.

  Saya kecewa, suami saya berusaha sebaik mungkin dan menolong, saya akan membunuh diri kerana kesakitan, terlalu banyak ditanggung dan saya kehilangan harapan, sehingga saya diperkenalkan kepada SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL sebuah syarikat pinjaman yang ditaja oleh bank dunia itu sendiri.

  Saya memutuskan untuk memohon pinjaman dan menghubungi syarikat itu, pegawai pinjaman mereka yang benar-benar memberi saya harapan dan memberitahu saya jangan bimbang syarikat itu akan meminjamkan wang kepada saya, walaupun jumlah yang saya perlukan sangat besar, dan semua yang saya dapat berikan kepada mereka keperluan yang merupakan beberapa maklumat peribadi, yang saya lakukan.

  Saya melalui semua proses, mereka berjanji akan meminjamkan wang yang saya minta setelah mengesahkan saya layak untuk mendapatkan pinjaman, saya diminta untuk menunggu, yang paling mengejutkan adalah pinjaman yang dimasukkan ke dalam akaun saya dan saya mengesahkannya .. Kami syarikat kembali dari segi kewangan dan keluarga saya berjaya dengan baik ini menjadikan hidup saya lebih baik, saya bersyukur kepada Allah dan kepada semua PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL
  GMAIL ..... allglobalgrantloan@gmail.com

  UNTUK MENGHUBUNGI SAYA
  Murni Santi
  murnisanti55@gmail.com

  ReplyDelete