Day 3 - Kebun Mangunan - Hutan Pinus - Goa Pindul - Pasar Malioboro. 
 
Hari ketiga nih pun kitaorang gerak dari hotel awal gila sebab nak mengejarkan nak menengok kabus di Kebun Mangunan tuh.

Tapi tuh la, kalau dah bukan rezeki, memang lah tidak dapat hendak diapakan. Nanti den ceritakan kemudian.

Dari Kebun Mangunan kami terus ke Hutan Pinus. Kat sini memang puas hati bergambar sebab hutannya cantik dan kitaorang diberi masa yang mencukupi untuk berjalan-jalan di sini.

Ada tragedy sedikit di mana salah satu kenderaan yang kitaorang naiki rosak di sini. So ambil masa hampir 1 jam juga untuk menunggu kenderaan lain menggantikan kereta yang telah rosak tuh. Sempat la kitaorang makan sosej, etc yang dijual oleh penjaja yang ada di sekitar Hutan Pinus nih.

Dari Hutan Pinus terus bergerak ke Goa Pindul. Den dah la memang tak berminat dengan aktiviti lasak macam river rafting bagai tapi disebabkan suara majority nak datang ke sini, den pasrah la. Apa lagi nak dikatakan. 

Agak lewat juga kitaorang selesaikan aktiviti di Goa Pindul. 

Tempat persinggahan terakhir sebelum balik ke hotel adalah shopping di Pasar Malioboro. Tak pasti samada kitaorang tidak berjalan ke banyak tempat ke macam mana tapi den rasa macam souvenirs lebih banyak di kawasan Candi Borobodur kalau nak dibandingkan dengan Pasar Malioboro nih. Den mengesyaki yang kitaorang tidak meluaskan radius perjalanan mencari souvenirs di Pasar Malioboro nih sebab tu pilihan souvenirs macam terhad.

Then kitaorang dinner lagi sekali buat sekian kalinya di Duta Minang.
My favourite sejak berkenalan di Bukit Tinggi pada 2009
Ingatkan sebelum balik hotel nak pergi mengurut badan dulu tetapi lagi sekali nasib tidak menyebelahi kitaorang. Walaupun telah ditempah lebih awal oleh pak supir, tempat urut tuh penuh la pula.

Makanya kitaorang balik hotel dan menyibukkan diri dengan sesi packing beg untuk balik ke Malaysia esok.

1 Comments

 1. SAYA MENYAMBUT ANDA SEMUA DI PAGE INI
  INI IALAH CERITA SAYA

  Saya MURNI SANTI, seorang wanita, ibu, kakak dan rakan dari (Bekasi), Indonesia, saya seorang PENGURUS ESTATE SEBENAR dan saya telah mengalami banyak tekanan kewangan baru-baru ini, tidak ada yang mahu meminjam wang kepada kami untuk menyelesaikan projek komersial kami yang telah dibina dalam beberapa bulan sekarang. Saya telah ditipu oleh beberapa syarikat pinjaman palsu yang menuntut sejumlah wang daripada saya tanpa kami menerima pinjaman.

  Saya kecewa, suami saya berusaha sebaik mungkin dan menolong, saya akan membunuh diri kerana kesakitan, terlalu banyak ditanggung dan saya kehilangan harapan, sehingga saya diperkenalkan kepada SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL sebuah syarikat pinjaman yang ditaja oleh bank dunia itu sendiri.

  Saya memutuskan untuk memohon pinjaman dan menghubungi syarikat itu, pegawai pinjaman mereka yang benar-benar memberi saya harapan dan memberitahu saya jangan bimbang syarikat itu akan meminjamkan wang kepada saya, walaupun jumlah yang saya perlukan sangat besar, dan semua yang saya dapat berikan kepada mereka keperluan yang merupakan beberapa maklumat peribadi, yang saya lakukan.

  Saya melalui semua proses, mereka berjanji akan meminjamkan wang yang saya minta setelah mengesahkan saya layak untuk mendapatkan pinjaman, saya diminta untuk menunggu, yang paling mengejutkan adalah pinjaman yang dimasukkan ke dalam akaun saya dan saya mengesahkannya .. Kami syarikat kembali dari segi kewangan dan keluarga saya berjaya dengan baik ini menjadikan hidup saya lebih baik, saya bersyukur kepada Allah dan kepada semua PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL
  GMAIL ..... allglobalgrantloan@gmail.com

  UNTUK MENGHUBUNGI SAYA
  Murni Santi
  murnisanti55@gmail.com

  ReplyDelete