Jogjakarta Day 2

Day 2 - Gunung Merapi - shopping buah salak - Candi Borobodur - Doha Shop - Kilang TShirt.
 
Pagi-pagi buta dah keluar dari hotel sebab nak pergi ke Gunung Merapi. 

Jalan nak mendaki ke Gunung Merapi tuh agak ngeri walaupun naik jeep.

Rasanya spend masa hampir half day jugak di sini sebelum pergi ke destinasi seterusnya iaitu Candi Borobodur.

Masa dalam perjalanan ke Candi Borobodur, singgah sekejap di tepi jalan membeli buah salak. Sakan semua shopping buah salak untuk bawa balik Malaysia. Pertama kali dalam hidup den tengok pokok salak nih.
Kitaorang makan tengahari dulu dekat kedai makan berdekatan entrance masuk ke Candi Borobodur sebelum melawat Candi Borobodur sebab perlukan tenaga untuk menapak di dalam kawasan luas macam tuh. Kitaorang spend masa hampir 3 jam di Candi Borobodur.

Kitaorang singgah di kedai menjual handbag kait di Doha Shop dan kedai print tshirt sebelum dinner dan pulang ke hotel.

Lepas mandi den sempat pergi gunakan voucher complimentary massage untuk 15 minit. Best betul dapat urut selepas penat seharian berjalan. Walaupun 15 minit, ia adalah tetap berbaloi.
Dua kali dinner kat sini

No comments:

Powered by Blogger.