Kalau kita berjalan-jalan dengan keluarga atau sesi melepak bersama kawan-kawan, mesti antara isu utama adalah 'di mana hendak makan sedap dengan harga yang tidak merabakkan poket?'

Den nak kongsi satu tempat makan baru yang telah beroperasi lebih kurang 2 bulan di Kampung Baru, Kuala Lumpur yang menyajikan makanan cina (chinese food) resepi asli yang halal sedap memikat.

Den sekeluarga berpeluang merasa empat (4) menu yang ditawarkan oleh The Ops Room Kitchen yang terletak di Monster Cafe, Kampung Baru.
Hokkien Prawn Mee

Ini adalah star menu di sini.

Resepi asal Hokkien Pulau Pinang ini memang selayaknya diberi thumbs up sebab marvellous rasanya.

Cukup rencah, cukup rasa membuka selera.

Pure original Chinese Hokkien Prawn Mee taste.

Apa yang membuatkan kuah hidangan ini lain dari yang lain? Ada 1 bahan rahsia yang chef masukkan yang menyebabkan kuah Hokkien Prawn Mee likat pekat memikat gitu.

Kuahnya agak pedas untuk den, ditambah pula dengan sambal yang meletup tapi ada je orang yang selamba hirup kuah ini sampai licin.

Udang besar yang segar dari ladang memang menyerlahkan rasa manis hidangan ini.
Wanton dan hirisan fishcake menambah perisa.

Yang lagi awesome mee kuningnya tidak ada rasa kapur.

Kalau waktu lapar, in sya Allah boleh habis 1 mangkuk Hokkien Prawn Mee ini seorang makan tapi kalau perut tak lapar sangat memang tak akan habis makan sebab portion nya banyak.

Memang sajak Hokkien Prawn Mee ini dijadikan menu utama bagi kedai ini sebab keunikan rasanya.

Chicken Hor Fun

Menu yang anak-anak den boleh makan sebab tidak pedas.

Resepi menyelerakan yang terdiri daripada kombinasi rasa isi ayam, udang, dumpling, sayur Bak Choy.
Kalau nak bagi rasa spicy, boleh makan dengan cili kicap k.

Eh macam terasa-rasa lagi kesedapan sup Chicken Hor Fun ini.

Wanton Goreng

Den sempat rasa wanton goreng ni seketul je sebab anak-anak den pulun makan wanton ini. Kalau anak den si F makan, maknanya memang sedap sebab dia di dalam kategori insan yang sangat memilih makanan.
Dumpling Goreng

Kalau diikutkan den memang boleh habiskan 5 ketul dumpling ini sekali hadap sebab inti dumpling ummphhh sungguh.
Sos kicap bersama hirisan halia menjadi pelengkap hidangan wantan dan dumpling goreng ini.
Wanton dan dumpling ini homemade oleh Hokkien Chinese muslim. So pure original recipe and taste gitu.

Semua hidangan makanan adalah instagrammable sebab disajikan di dalam pinggan mangkuk vintage. Memang cun habis.
Harga

4 jenis menu di The Ops Room Kitchen ini in sya Allah mampu milik. Berpadanan dengan portion setiap hidangan.
So kalau korang ke Kampung Baru, jangan lupa singgah menjamu selera authentic chinese food di The Ops Room Kitchen, Monster Cafe, Kampung Baru.
Bersama co-owner dan chef The Ops Room Kitchen. Pipi den kembung sebab tengah makan dumpling
Waktu Operasi: 5 petang - 1.30 pagi


5 Comments

  1. kite enjoy jugak chinese cuisine sedap !! suka sup sup.. selalu makan kat restoran cina muslim jelee.. sedap tu nampak menu2 nya.. puas hati makan =D

    ReplyDelete
  2. btw sebab da lama x singgah sini.. hehehe nak bagitau !!!!!
    blog nampaakkkkk cantik i loiike =D

    ReplyDelete
  3. Halo teman-teman, nama saya Asep Darjat
    Saya sangat senang dan saya berterima kasih kepada Bunda Debora dari PINJAMAN AVANT. Saya baru saja mendapatkan pinjaman saya dan cepat dan aman Anda bisa mendapatkan pinjaman Anda juga, saya adalah kesaksian hidup dari pekerjaan baiknya. WhatsApp padanya jika Anda membutuhkan pinjaman apa pun melalui
    WhatsApp: +6281334785906
    email: avantloanson@gmail.com

    ReplyDelete
  4. Saya benar-benar akan berterima kasih kepada Allah kerana kebaikan yang anda lakukan dengan membantu saya dan hari ini saya mendapat pinjaman sebanyak RM120,000.00 untuk menyelesaikan masalah saya.
    Saya terima telefon saya pada pagi ini amaran dari bank saya CIMB yang mengesahkan bahawa saya memperoleh pinjaman dalam akaun saya dengan jayanya.
    Saya mengucapkan terima kasih kepada wanita Puan Deborah kerana saya berpegang kepada kepercayaan saya dan dengan rahmat Allah, saya telah berjaya mendapatkan pinjaman saya.
    Terima kasih banyak - banyak.
    Saya juga akan memaklumkan kepada kawan-kawan dan orang tersayang yang memerlukan pinjaman. Terima kasih banyak Deborah, saya berdoa agar Allah menyertai kamu.
    Hubungi Ibu Deborah melalui
    e-mel: avantloanson@gmail.com
    WhatsApp: +6281334785906

    ReplyDelete
  5. Selamat siang untuk semua, nama saya Steven Nesty Binti, saya ingin membagikan kesaksian hidup saya yang sebenarnya di sini di platform ini sehingga semua pencari pinjaman akan berhati-hati dengan pemberi pinjaman di internet

    Setelah beberapa waktu mencoba mendapatkan pinjaman dari lembaga keuangan, dan terus ditolak, saya memutuskan untuk mengajukan pinjaman online tetapi saya ditipu dan kehilangan Rp10,7 juta, untuk seorang pria di Afrika.

    Saya menjadi sangat putus asa dalam mendapatkan pinjaman, jadi saya berdiskusi dengan teman saya Ny. Tieka Melawati (tiemelaw@gmail.com) yang kemudian memperkenalkan saya kepada Ny. Deborah, Manajer AVANT Loan Firm, jadi teman saya meminta saya untuk memproses pinjaman saya dengan Nyonya Deborah. Jadi saya menghubungi Ny. Deborah melalui email: (avantloanson@gmail.com) dan juga di WhatsApp: +6281334785906

    Saya mengajukan pinjaman sebesar IDR 380 juta dengan tingkat bunga 2%, sehingga pinjaman itu disetujui dengan mudah tanpa tekanan dan semua persiapan dilakukan dengan transfer kredit, karena tidak memerlukan jaminan dan jaminan untuk transfer pinjaman, Saya diberitahu untuk mendapatkan sertifikat perjanjian lisensi untuk mentransfer kredit saya dan dalam waktu kurang dari satu setengah jam, uang pinjaman saya dimasukkan ke dalam rekening bank saya.

    Saya pikir itu lelucon sampai saya menerima telepon dari bank saya bahwa akun saya telah dikreditkan dengan IDR380 juta. Saya sangat senang bahwa akhirnya Tuhan telah menjawab doa saya dan dia telah memberi saya keinginan hati saya.

    Semoga Tuhan memberkati Ny. Deborah untuk memberikan kehidupan yang adil bagi saya, jadi saya menyarankan siapa pun yang tertarik mendapatkan pinjaman untuk menghubungi Ny. Deborah melalui email: (avantloanson@gmail.com) atau melalui WhatsApp: +6281334785906 untuk pinjaman Anda

    Akhirnya, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Anda semua karena telah meluangkan waktu untuk membaca kesaksian sejati hidup saya tentang kesuksesan saya dan saya berdoa kepada Tuhan untuk melakukan kehendak-Nya dalam hidup Anda. Anda dapat menghubungi saya untuk informasi lebih lanjut melalui email saya: (nestybintisteven@gmail.com) Salam

    ReplyDelete