Galeri Kanak-Kanak, Tingkat Bawah, Muzium dan Galeri Seni Bank Negara

Nih galeri yang memang paling unik, colourful, super fun, etc untuk den yang mana anak-anak den bertapa lama gila dalam ni.
Pintu masuk je pun dah unik sebab terus melalui Terowong Wang atau Terowong RM1 Juta yang mengandungi kepingan RM1 sehingga RM1000 daripada 4 siri.

Den teruja gila babeng berjalan kat terowong ni sebab memang dikelilingi duit melimpah ruah. RM1 juta kot kan? Macam ni rupanya ada duit RM1 juta ye hehehehehe. Best terowong duit ni sebab kita dapat tengok duit dulu-dulu yang memang dah tak jumpa sekarang ni. Dekat terowong ni je den dah spent masa 15 minit. Haru sungguh kan.
Makcik kayo....makcik kayo. Gitu la perasaannya hehehehehe
Selesai melalui terowong ni, kita akan dihidangkan dengan beberapa komponen games, maklumat, etc yang berkaitan dengan simpan, belanja, kira-kira, kongsi, etc.
Anak-anak den tersangkut kat sini lama gila
Walaupun galeri di sini means for kiddos, den dan buong enjoy juga main games dan aktiviti kat sini hehehhehehe.

Ada aktiviti tekap duit syiling, buat duit kertas, susun puzzle duit kertas, games melabur (nih den fail skit), games belanja RM1 juta dalam masa 30 saat (nih den memang cemerlang heheheheehehe), etc memang menguji minda.
Bab perabis duit bagi la kat den. RM1 juta den boleh habiskan dalam masa 30 saat je
Maklumat pasal bahan yang digunakan untuk buat duit kertas, ciri-ciri keselamatan duit kertas, pelbagai jenis bentuk duit, pelbagai bentuk tabung, etc memang menarik untuk dibaca.
Sakan dia ni fokus pasal duit tau ehhehheehehe
Beriya dia menyusun tapi tapi tak berjaya ye settlekan puzzle tuh
Spent masa kat Galeri Kanak-Kanak nih je dah 1 jam hehehehehe. Den ambil gambar paling banyak kat sini.Kiddos repeat main kat sini masa den dan buong lepak minum petang kat café lepas habis lawat semua galeri.
Tuh pun depa tak puas main lagi. Nih depa dok berzikir kat telinga den almost everyday bila nak pergi lagi ke sini hheheheheeheee.
Depa terpaku macam mak pak depa gak tengok duit banyak sangat hehehehehe

So untuk maklumat details, korang boleh tengok:

Waktu Operasi: Isnin - Ahad (10 pagi - 6 petang). Hanya tutup pada 3 hari pertama Aidilfitri.

  

3 comments:

  1. wah...thank you for the info.

    Tak pernah tau pun ada galeri BNM ni..insyaallah hari Sabtu ni boleh pergi sempena besday Abah budak2 ni.

    ReplyDelete
  2. wow lalu terowong duit. hhaha boleh fefeeling kayooo..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.