Hari ketiga kitaorang di Hanoi adalah merupakan satu hari lawatan ke tiga tempat iaitu Hoa Lu, Tam Coc dan Hang Mua yang terletak di Ning Binh Province yang mana pakej berharga RM 174 (1 juta Vietnam Dong) adalah termasuk bas beserta tour guide, makan tengahari (tanpa minuman), sampan dan naik basikal di Tam Coc Ecotourism Area dan Hang Mua.

Ahli rombongan pada hari ketiga nih tak ramai macam pergi Ha Long Bay yang memerlukan bas persiaran untuk 40 orang tuh. Kitaorang dalam 13 orang je pada trip kali nih dan naik bas yang kecil je tapi dalam bas disediakan free wifi ye. Walaupun wifi dia tuh ala-ala hidup segan mati tak mau (sekejap ada sekejap tidak), kira boleh la daripada tak ada langsung kan lagi-lagi untuk orang yang tak boleh hidup tanpa internet.
Setiap sorang ahli rombongan dipinjamkan dengan topi ala-ala tudung saji tuh sepanjang trip nih. So atas kita la nak pakai ke tak topi tuh. Den pakai je sebab den rasa macam comel je pakai topi tuh hehehehheehhe.
Perjalanan dari Hanoi ke Hua Lo mengambil masa lebih kurang 2 jam 30 minit ke 3 jam bergantung kepada keadaan trafik.

Sama juga macam trip ke Ha Long Bay, bas akan berhenti berehat dalam 15 minit di RR yang ada pusat kraftangan oleh orang kurang upaya semasa di dalam perjalanan pergi dari Hanoi City ke Ning Binh Province dan perjalanan balik dari Ning Binh Province ke Hanoi City.

Sampai je di Hanoi City selepas habis lawatan, memang dah malam.

So kitaorang dinner di Little India Restaurant sebelum balik tidur pengsan di hotel tuh.

0 Comments