Songkok Malaya

12:49
Songkok memang sinonim dengan orang Malaysia lagi-lagi masa Hari Raya Aidilfitri, Hari Raya Aidiladha, nikah kahwin, aqiqah, bertunang, kenduri kendara, menziarah, kematian, etc.
Ada orang setiap tahun mesti kena beli songkok sebab nak persalinan serba baru sempena Aidilfitri, etc.

Ada orang yang pakai songkok sedia ada sampai dah lusuh bebenar baru la dia beli baru.

Tak kisah la kita termasuk dalam kelompok yang mana satu, den nak cerita tentang Songkok Malaya.

Pernah dengar tak tentang Songkok Malaya?
Hang Tuah hamba dengan Songkok Malaya tapi KPop la pula baju Melayunya sebab warna pink hheehehe
Hang Jebat hamba bersama Songkok Malaya. Biar hilang gigi, jangan hilang seri.
So apa istimewanya Songkok Malaya ni?

Ada 5 ciri utama Songkok Malaya:

   Material berkualiti tinggi.

   Jahitan kemas.

   Baldu tebal dan lembut.

   Terdapat 2 lubang angin untuk semua jenis songkok.

   Pelbagai saiz dari bayi kepada dewasa.

Ha macam best je kan Songkok Malaya ni?

Setiap pembelian Songkok Malaya akan disertakan sekali dengan dust bag dan roller dust.
Korang jangan risau tiada saiz ke apa sebab stok Songkok Malaya dengan pelbagai saiz memang telah tersedia ada untuk dijual.
Kredit: IG Songkok Malaya

Terdapat 2 jenis songkok untuk kanak-kanak dan dewasa iaitu Crown dan Formal. Songkok kanak-kanak ada 1 jenis.


Kalau material Songkok Malaya premium mesti harganya premium juga kan? Eh…in sya Allah harga ada yang mampu milik dan ada yang premium tapi kalau produknya sedap dipakai, tahan lama tentu berbaloi kan bak kata pepatah ‘alah membeli memang memakai’.

Apa tunggu lagi. Jom beli Songkok Malaya.

Untuk sebarang pertanyaan tentang Songkok Malaya, korang boleh contact:


Tel: 013-2763616 (Zan), 012-2462186 (Zahid), 013-2034145 (Rose) atau 012-9270740 (Nahar)
Salah seorang tauke Songkok Malaya. Kredit IG Songkok Malaya

2 comments:

  1. ammi ni setiap tahun ntah berapa kali kena beli songkok. tp elok gak beli yg ada lubang tu kan...takdelah berkuap kepalo anak bujang tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha....boleh la pertimbangkan untuk tengok-tengok songkok dari Songkok Malaya ye:)

      Delete

Powered by Blogger.