Camden Lock and Regent’s Canal

Lawatan ke Camden Lock and Regent’s Canal memang merupakan antara salah satu agenda rasmi dalam lawatan teknikal ke London nih.

Lepas keluaq dari Rose Park Hotel kitaorang breakfast dulu kat kedai yang terjumpa kat sekitar Paddington area tuh masa on the way nak ke stesen keretapi.

My boss and the consultants ordered breakfast berasaskan teloq. Den macam tak lalu la plak nak makan teloq makanya makan roti dengan jem je la.
Breakfast kat sini
The menu
My breakfast.
Tatau apa nama breakfast yang consultant pilih nih tapi ada teloq + cheese + butter + spinach. Den rasa sesuap. Lepas tuh the whole day dok rasa mual, rasa pekat depa nih dok lekat kat tekak. Dok minum ayaq mineral je la lawan rasa nak muntah tuh. Tekak orang kampung cam den memang tak bley makan food yang gempak-gempak skit. 

Boss den punya breakfast. Tak berani nak rasa teloq tuh sebab nampak macam muak je.
Sampai je kat Camden Lock and Regent’s Canal tuh, kitaorang tengok operasi gate kat canal tuh bukak tutup sekejap. View memang chantek la kan (rasanya semua tempat yang kitaorang pi melawat nih memang chantek-chantek belaka).

Yang den terkesima tuh pasal maklumat sejarah Camden Lock and Regent’s Canal tuh didisplay dengan teratur dekat dinding Starbuck yang ada betoi-betoi sebelah canal gate tuh. Info tuh kat dinding bahagian dalam Starbuck tuh.

Serious menarik k ala-ala tema medieval gittew paparan info tuh. Den kan old skool. Memang berkenan sangat la dengan tema cenggitu.

Disebabkan dok mengejar masa, maka tak sempat la den baca info yang dok ada kat dinding tuh. Den amik la gambo sekupang dua supaya dapat baca info tuh di masa lapang gittew.

Lepas tuh, memang berjalan menyusuri canal tuh sekupang dua untuk amik gambo-gambo kat sekitar situ.

No comments:

Powered by Blogger.